Dýňová polévka
27.10.2017Lifestylová pochoutka.
Vzhledem k bížící slavnosti dýní a všech strašidel, co si neudělat dýňovo-mrkvovou polévku pro sychravé podzimní večery. Určitě dokonale zahřeje a připraví naší mysl na nové a červstvé podzimní dekorace oken.
Dýňová sezona jede na plné obrátky a proto si vychutnejte i naší lahodnou polévku.
(pro 4 osoby)
1-2 střední hokaido dýně, nakrájejte na velké kousky (vydlabejte semínka a slupka musí také pryč)
1 střední cibule, na kostičky
4 mrkve
2 stroužky česneku, jemně nasekaného
750ml zeleninového vývaru
2 lžíce jogurtu
1 hrst koriandru
čerstvě strouhaný muškátový oříšek
- všechny ingredience vložíme do hrnce a na másle necháme zbarvit, tím podpoříme všechny možné chutě, pak přidáme vývar a dáme vařit, následně snížíme plamen a na mírném ohni vaříme 45min nebo do té doby než nám dýně změnkne.
- po uvaření rozmyxujeme na jemnou konzistenci
- osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, koriandr a jako čepičku přidáme lžíci jogurtu - nakonec, a to miluji, přidáme orestovaná dýňová semínka a jemně nastrouhaný sýr pecorino
Dobrou chut